AQUA Travel Utazási Iroda - Madeira utazás

AQUA Travel Utazási Iroda - Minden, ami Portugália - Madeira utazás

9600 Sárvár, Hunyadi u. 11. Tel: 95 / 320 578 Fax: 95 / 520 625 E-mail: office@aquatravel.hu

! ! ! A TAP Portugal légitársaság április elejével megszünteti Budapest-Lisszabon járatát. Mivel nem áll rendelkezésünkre időben és árban megfelelő alternatíva a Madeirai Virágfesztiválra szervezett csoportos útra, ezért sajnálattal közöljük, hogy a 2016. április 9 - 16. időpontra szervezett madeirai körutunkat lemondjuk. Megértésüket köszönjük ! ! !

Madeira Virágfesztivál 2018

Körutas programunkon részesei lehetnek az ezer színben pompázó Madeira-i Virágfesztiválnak és felfedezhetik Lisszabont.

8 nap / 6 éjszaka

Utazás: a TAP Portugal Légitársaság menetrendszerinti járatával
(Budapest– - Lisszabon - –Funchal és Funchal - –Lisszabon - –Budapest útvonalon)
Szállás: 4* szállodában
Elhelyezés: kétágyas szobákban
Ellátás: büféreggeli

Budapest | Funchal | Lisszabon | Budapest

Portugália - Madeira körút

Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút

Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút

Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút

Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút

Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút

Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút Portugália - Madeira körút

 1. nap: Budapest | Funchal
 2. Elutazás Budapestről a TAP Portugal menetrend szerinti járatával Funchalba lisszaboni átszállással. Transzfer a szállodába, szállás elfoglalása. Délután szabadprogram. A felvonulás megtekintése, ahol színpompás, illatos virágokkal díszített ruhákba öltözve, tarka fejdíszekben vonulnak fel a gyermekek, kezükben egy-egy szál virággal, melyekből felépítik a "Remény Fal"-at a városháza téren, szimbólumként egy jobb, békésebb világért.

 3. nap: Funchal (Virágfesztivál)
 4. Reggeli után egész napos szabadprogram keretében részvétel a Madeirai Virágfesztiválon: a szubtrópusi klímának köszönhetően Madeira ezer virágban, intenzív színekben pompázik, ez az időszak igazi ünnepe az érzékeknek. Az utcát virágszőnyeggel borítják, a lakosok házuk falait virágfüzérekkel díszítik. A fesztivál fő látványossága, a felvonulás. A szigeten honos, egzotikus virágokból összeállított, a szivárvány minden színében pompázó kompozíciók ámulatba ejtik a látogatót. Művészek, néptánccsoportok előadásai színesítik a felvonulást. A hagyományos madeirai folklórzenét játszó zenekarok egymást váltják a pódiumon. A virágkertészek kirakat-dekorációs versenyben mérik össze tudásukat. A Largo da Restauracao-n a 760 növényfaj legszebbjei varázsolják el illatukkal, látványukkal a belépőt.
  Szállás, mint az előző napon.

 5. nap: Funchal
 6. Reggeli után városnézés Funchal-ban. A séta a gyümölcsökben, különleges virágokban, és egzotikus növényekben bővelkedő piacon kezdődik, ahol az eladók jellegzetes népviseletbe öltözve kínálják portékáikat. A halpiacon is számos érdekességet találunk, mint például az espadát (fekete kardhal), mely a madeirai étlapok szerves része, nemzeti étel. Félelmetes fogsora és angolnaszerű síkossága ellenére az espada íze igazán kitűnő. Ezután látogatás egy borászatban, ahol megkóstoljuk a híres Madeira bort.
  Ezt követően libegővel utazás Monté-ra, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A Nossa Senhora de Monte kéttornyú templomában nyugszik I. Károly osztrák császár és utolsó magyar király (IV. Károly). Visszafelé lehetőség nyílik a híres és izgalmas „"toboggan"” hagyományos nyári szánkó – kipróbálására. Délután szabadprogram.
  Szállás, mint az előző napon.

 7. Levada túra vagy szabad program
 8. Reggeli után szabad program vagy fakultatív egész napos levada túra. Rabaçal és 25 forrás Madeira szigetét behálózó levadák (mesterségesen kiépített öntözőcsatornák) mentén vezető kirándulások rejtett tájakra vezetnek, lélegzetállító természeti szépséget tárva fel a kirándulók előtt. Az egész napos program kb. 3 órás sétával két levadát két össze örökzöld tájakon, a Rabaçal vízeséséhez és a 25 forráshoz vezeti el a kirándulókat. Felejthetetlen élmény!
  Szállás, mint az előző napon.

 9. nap: Nyugati szigettúra
 10. Reggeli után egész napos kirándulás a sziget nyugati felébe kalauzolja az érdeklődőket: elsőként látogatás egy tipikus halászfaluban (Camara de Lobos) - ahova Sir Winston Churchill is többször ellátogatott -, majd a Cabo Girao sziklafokról csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Az 1400 m magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkon folytatjuk utunkat Porto Monizba, ahol a vulkáni kőzetekből természetes tengervízzel teli fürdésre alkalmas medencék képződtek. Innen alagutakon, vízesések mellett közvetlenül a sziklás part mentén haladva érkezünk meg Sao Vicent-be. Ebéd után az egyedülálló Laurissilva erdőn át Encumeada-ba érkezünk, ahonnan a sziget északi és déli partja egyszerre látható.
  Szállás, mint az előző napon.

 11. nap: Bálna- és delfinles vagy szabad program
 12. Reggeli után szabad program vagy fakultatív bálna- és delfinles. Rövid felkészítés után már indul is a 3 órás vízi kaland! A hajóban tengerbiológus is kíséri az utasokat. Az út során megfigyelhetnek delfineket és bálnákat, illetve a vállalkozóbb kedvűeknek lehetőségük van úszni is a delfinekkel, felejthetetlen élményben lehet részük!
  Szállás, mint az előző napon.

 13. nap: Funchal | Lisszabon |– Budapest
 14. Transzfer a funchali repülőtérre, utazás Lisszabonba. Fél napos városnézés: a Tejó völgyében hét dombon elterülő, 2 ezer éves múltra visszatekintő Lisszabon főbb nevezetességeinek megtekintése (Alfama negyed, Rossio tér, Belém torony és Felfedezők emlékműve kívülről, Jeromos kolostor). A főváros a múlt varázsa mellett helyi színeket és modern kényelmet egyesít magában. Rövid kávészünet a híres „Confeitaria de Belém”-ben, ahol lehetőség nyílik megkóstolni a helyi jellegzetes édességet, a "Pastéis de Belém”"-et. A roppanós tésztakosárkába sűrű, nem túl édes puding kerül -– a különleges süteményt állítólag itt készítették először, de ma már országszerte elterjedt.
  Rövid szabad program a fakultatív vacsora előtt (3 fogásos jellegzetes portugál vacsora itallal egy helyi étteremben). Transzfer a repülőtérre, majd a késő esti géppel hazautazás Budapestre.

[ Kérjen ajánlatot! ]

[ vissza ]

[ vissza ]

2010-2015 © AQUA Travel Utazási Iroda, Minden ami Portugália

Copyright © AQUA Travel All Rights Reserved